Posted on

Din påverkan för ett hållbart samhälle

DU är viktig! Världen ser ut som du handlar och konsumerar.

I Gästrikland finns fantastiska förutsättningar för oss, som bor här att vara självförsörjande på mat, naturupplevelser och arbetstillfällen på ett hållbart vis.

Handel ger hållbara företag och garanterar långsiktiga investeringar.

Djur som betar är den bästa hållbara resursen vi har! Det är den mest vitala åtgärden som främjar artrikedom bland fåglar, insekter och växter.

Kor som betar binder lika mycket växthusgaser som de släpper ut, d.v.s. ett nollsummespel i klimatpåverkan. Köttet och mjölken ger oss den perfekta näringen som vi behöver året om.

Odlingsförutsättningarna i Gästrikland är gräs, foderspannmål, oljeväxter, ärtor och rotgrönsaker för lagring samt övriga grönsaker efter säsong.

Våra producenter använder inte konstgödsel och kemisk ogräsbekämpning eftersom det stör mikrolivet i jorden. Levande naturgödslade jordar levererar värdefulla vitaminer, mineraler enzymer och energi i perfekt balans till maten. Maten smakar gott och blir vår hälsa!

Våra köttlådor följer djurets anatomi och ekonomin blir fördelaktigare för både dig och bonden när du handlar så.

Djuren har ett bra liv, skyddad av oss människor från faror som vilda djur får kämpa med. Slakttillfället är aningslöst för djuret. Vi har en djurhållning av världsklass.

Lämna ett svar